Известие

Collapse
No announcement yet.

Гасне странно!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Гасне странно!

Здравейте колеги имам следния странен проблем,колата ми започна да гасне странна от около десетина дни,гасне и на празен ход и понякога гасне и на скорост до кам 40 км.Карам я на дълго но там нямам проблеми,колата гасне и на бензин и на газ,странното е че за един ден може да угасне 5 пъти и след това може 2 дена да няма проблем.Моторчето за празен ход съм го почистил,но същата работа но преди да тръгна по майстори,ако някои от вас може да ме напъти къде евентуално може да е проблема?Колата е 145 боксер 1.4 с газ!Благодаря!
    sigpicБързай бавно!!!

При мен беше така както го описваш проблема. Имах цепнатина в маркуча за въздуха от дросела до въздушния филтар, който е.Запали колата като е студена отвори капака и поогледай хубаво тази връзка,ако е пукнат трябва да се чува нещо като свистене,смучене на повече въздух.
    Citroen C5-ko 2.0hdi black-metal

ФИАТ ПУНТО 1.2 96г.на жена ми
    Алфа 146 1.6 т.с Алфа 156 1.8 т.с. Алфа Ромео 147 1.9 жтд 115--Ехх няма ги..

Comment

Добре колега ще проверя за този проблем мерси!
      sigpicБързай бавно!!!

Comment

Първоначално публикувано от alex.ganka Покажи съобщение
        Здравейте колеги имам следния странен проблем,колата ми започна да гасне странна от около десетина дни,гасне и на празен ход и понякога гасне и на скорост до кам 40 км.Карам я на дълго но там нямам проблеми,колата гасне и на бензин и на газ,странното е че за един ден може да угасне 5 пъти и след това може 2 дена да няма проблем.Моторчето за празен ход съм го почистил,но същата работа но преди да тръгна по майстори,ако някои от вас може да ме напъти къде евентуално може да е проблема?Колата е 145 боксер 1.4 с газ!Благодаря!
        Колеги и аз имам същият проблем,но при мен не се чува въпросното свистене от филтъра!
        146 1.4TS 16V 98г-настояща

145 1.9 JTD 99г -бившата

Comment

Колега,след като ти гасне и на бензин и на газ,причината е електрическа.Първо си провери куплунзите,като започнеш от бобините.Провери си и главните релета.Ако трябва ги отвори.Същата свинщина може да прави и импулсния датчик.Една диагностика може да каже много.Провери си и газаджийското реле и особено от къде е захранено.
          Успех!
          На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
          Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Благодаря за съвета,тия дни ще я заведа на една диагностика,а там се
            надявам да си покаже какво е.
            146 1.4TS 16V 98г-настояща

145 1.9 JTD 99г -бившата

Comment

Мерси колега,ама за тия неща ще трябва да потърся някои по компетентен от мен,разбиращ от тоци!
              sigpicБързай бавно!!!

Comment

Колеги днеска бях на диагностика, и ми казаха че компа дава някаква грешка и за това гасне колата!Той ми предлага да пробва да го оправи,но ще трябва да го свали да види точно проблема,и евентулна ако пазволява да се пробва да го отстрани!Ако нестане друг комп ще трябва да купя!Аз забелязъх,че като угасне колата и мога да запаля дори и когато ми свети кода и инжекциона,и си пали без проблем!Та мисълта ми е,да се сменя направо компа,или да пробва да го прави и подлежи ли на ремонт!Благодаря ви!
                sigpicБързай бавно!!!

Comment

задължително върви на друга диагностика и да проверят датчика за оборотите и бобините и дали гълта въздух. а това че ти свети ключа може да означава че ти е махнат имобилайзера.
                  точка

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
                    задължително върви на друга диагностика и да проверят датчика за оборотите и бобините и дали гълта въздух. а това че ти свети ключа може да означава че ти е махнат имобилайзера.
                    Колега тука във Видин уж по свестен от тоя няма относно диагностиката,остава някой път към София като ходя,знам ли вече и аз!Ама неми се сменя компа еи така,защото знам що за майстори са тука!Мерси все пак!
                    sigpicБързай бавно!!!

Comment

колега, задължително на друга диагностика. каза ли ти каква е грешката. най-добре върви в софия.
                      точка

Comment

колега, задължително на друга диагностика. каза ли ти каква е грешката. най-добре върви в софия.
                        Ами неми каза каква е грешката,каза че дава грешка в компа и евентуално да се опита да я огстрани,и за това гаснела!
                        sigpicБързай бавно!!!

Comment

когато компа реши че някой датчик дава странни стойности го записва като грешка. като направиш диагностика виждаш каква е записаната грешка и проверяваш какво става с датчика и около него общо казано . не се хващаш да разглобяваш компа да видиш кво има вътре. потърси във фиатския форум хората от кой майстор са доволни в твоя регион . еку-то ти е марели и не на всякъде успяват да се свържат с него.
                          точка

Comment

когато компа реши че някой датчик дава странни стойности го записва като грешка. като направиш диагностика виждаш каква е записаната грешка и проверяваш какво става с датчика и около него общо казано . не се хващаш да разглобяваш компа да видиш кво има вътре. потърси във фиатския форум хората от кой майстор са доволни в твоя регион . еку-то ти е марели и не на всякъде успяват да се свържат с него.
                            Мерси много колега ще потърся някой за евентуална информация,ако ли не ще го оставя като отида до София други месец!А къде се намира датчика за оборотите?
                            sigpicБързай бавно!!!

Comment

моя сувет е да погледне- и датчика за джижение на вала мойе и там да е проблема но задъулжително в сервиз не бараи сам успех
                              147 1.8 twin spark

Comment

Working...
                              X